al contingut a la navegació Informació de contacte

Xerrada del Dr. Guiu: pedagogia sobre els efectes i tractaments de la COVD-19

Una crida a la vacunació i a confiar en la ciència

DIMECRES 23 DESEMBRE 2020

El nostre metge, en Manolo Guiu, va fer una crida a la vacunació de la població com a l'única sortida a la crisi sanitària, econòmica i social que ha creat la pandèmia de la COVID-19.

L'Associació de Dones Pou del Gel en motiu de La Marató de TV3 va organitzar una xerrada on els principals temes tractats van ser les limitacions durant el temps de pandèmia, els pros i els contra de la vacuna, i una crida a la responsabilitat individual. La xerrada fou emesa en directe online (Zoom) i pel canal de pregons municipal el diumenge 20 de desembre.

"Només moren els rucs" va dir el doctor Guiu, tot citant un professor de Juneda que va tenir a la Facultat, per defensar la ciència i la seguretat que hi ha al darrera de l'estudi, la fabricació i l'administració de les diverses vacunes que han eradicat i eradiquen malalties altament infeccioses, com l'Ebola, la pòlio i ara la COVID-19.

En un to didàctic, el doctor Guiu no va amagar cap dels aspectes de la pandèmia de la COVID-19, tant de salut com econòmics i emocionals, i va centrar la seua intervenció en una crida a la vacunació i a refutar les teories dels moviments antivacunes de "solucions màgiques" i d'aquelles persones sense escrúpols que s'aprofiten de la crisi sanitària per fer negoci amb productes inútils que no curen la COVID-19.

Va alertar que la vacunació només tindrà efectes positius sobre la població si més del 75% de les persones es vacunen, en cas contrari la pandèmia no s’aturarà i caldrien més restriccions a l’economia i al contacte entre els individus.

Així doncs, està previst que la vacunació, amb la vacuna de Pfizer, comenci a partir del 28 de desembre d'aquest any i que es perllongui durant la major part del 2021. Els protocols estableixen que no hi haurà una vacunació general des de l'inici, aquesta començarà pels grups de població amb més risc i aquells professionals públics més exposats als contagis (i a facilitar els contagis).

Al finalitzar, el Dr. Guiu va encoratjar a tots els assistents a conscienciar als familiars, amistats i contactes laborals que la vacuna és l’única eina per superar la COVID-19, una malaltia que ara per ara no té tractaments.

Els assistents virtuals van fer preguntes molt interessants al doctor Guiu, les quals van permetre aclarir dubtes sobre el calendari i com es duria a terme la vacunació, entre d'altres aspectes de la pandèmia.

Aquesta xerrada ha estat l'acte central de La Marató de TV3 de l'any 2020 al nostre poble, i va comptar amb el suport logístic de l'Ajuntament de Puigverd.

Imatges

  • El Dr. Manolo Guiu amb les organitzadores de l'activitat i el suport logístic

  • Imatge parcial dels assistents virtuals a la xerrada