al contingut a la navegació Informació de contacte

Renovació de l'enllumenat públic de Puigverd

Adjudicació definitiva de les obres de renovació de l’enllumenat públic, el termini d’execució és de quatre mesos

DILLUNS 22 FEBRER 2021

Projecte d’il·luminació a Puigverd de Lleida amb les mesures Starlight de cels nets i sostenibilitat mediambiental

El ple de 8 de febrer de 2021 ha aprovat l'adjudicació definitiva de les obres de renovació de l’enllumenat públic amb subvenció del programa FEDER i la Diputació de Lleida, el termini d’execució és de quatre mesos. Aquestes dades estan al final de la notícia.

Aquest projecte segueix els principis del Projecte Starlight de reduir les emissions de carboni i garantir l’eficiència energètica per tal de combatre el calentament global, protegir la salut de les persones, protegir el medi ambient i fomentar una economia sostenible de residu zero.

El cost del projecte està subvencionat per la Diputació de Lleida i el programa operatiu FEDER de l'IDAE Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía.

L’empresa adjudicatària, Electricitat Boquet SL, durà a terme les obres d’acord amb el projecte redactat i aprovat per l’Ajuntament en una de les primeres decisions de la nova legislatura. Aquest s’ajusta a les condicions de la subvenció del programa FEDER que va sol·licitar i no va executar l’equip de govern de l’anterior legislatura.

L’actual Ajuntament, després de dur a terme un estudi minuciós i anàlisi del mateix, va optar per fer un projecte nou, molt més ambiciós que l’avantprojecte anterior i amb un objectiu clar: un enllumenat públic d’alt nivell i responsable amb el medi ambient. Es tracta d’un enllumenat startlight homologat amb la qualitat màxima mediambiental.

La tecnologia LED acompanyada d’una aplicació informàtica ens permetrà modificar els paràmetres de l’enllumenat públic, fent possible ajustar diferents intensitats de llum depenent de la franja horària, ajust automàtic de la intensitat de la llum amb detecció de moviment, encesa i/o apagada per fases i carrers. El control de l’enllumenat públic es farà mitjançant una aplicació d’última generació per a mòbils, tabletes i ordinadors.

El regidor d’Urbanisme i primer tinent d’alcalde, manifesta  que el projecte està pensat en clau de futur, situant el poble de Puigverd de Lleida a la primera línia pel que fa a la il·luminació publica, essent ecològicament sostenible, energèticament eficient i respectuós amb el medi ambient.

Dades econòmiques de tot el projecte a la imatge:

- Redacció del projecte

- Direcció del projecte

- Execució de l'obra

    • Aportació de l’Ajuntament: 43.511,75€ (25% del cost total)

    (Imatge: Projecte executiu de reforma de l'enllumenat de Puigverd de Lleida)