al contingut a la navegació Informació de contacte

L’11 de setembre a Puigverd

Els puigverdins i les puigverdines van omplir la Placeta per celebrar la Diada Nacional de Catalunya.

DISSABTE 12 SETEMBRE 2020

Els actes de la Diada van començar a les 17.14 amb la cantada de l’himne nacional de Catalunya, els Segadors, des dels balcons de les cases del poble i per la megafonia municipal i, van finalitzar a la Placeta / Plaça Catalunya amb el mateix cant.

Aquest 11 de setembre ha estat diferent per les mesures sanitàries dictades per minimitzar el risc de contagi de la Covid 19, però la pandèmia no ha impedit a la gent del poble omplir la Placeta en l’acte central de la Diada Nacional i la lectura del manifest a càrrec de l'ANC del poble.

La ballada de sardanes a la Placeta també era una celebració en si mateixa, era el primer retrobament públic de la colla de sardanistes del poble i dels veïns i les veïnes amb “dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan”, com la descriu el poema de Joan Margall, després del confinament.

La música de la Cobla 11 de Setembre no va ser l'única que es va escoltar a la Plaça Catalunya, els assistents també van entonar el “Cant dels indignats” i el “Cant dels Segadors”, prèviament s’havia repartit la lletra d’ambdós per aconseguir que tothom pogués participar-hi.

Ballada de sardanes

Lectura del manifest

Ballada de sardanes

Cant dels Indignats

Lectura del manifest

Cant dels Segadors, l'himne nacional de Catalunya.