al contingut a la navegació Informació de contacte

La Junta Electoral de Lleida obliga a retirar les pancartes i símbols de la façana de l’Ajuntament

S'adverteix a l'alcaldessa que si no les retira podria incórrer en un delicte

DIMECRES 10 FEBRER 2021

Comunicat de l'Ajuntament sobre la decisió de la Junta Electoral de Lleida d’obligar a retirar les pancartes de la façana de l’Ajuntament

 

La Junta Electoral de Zona de Lleida, a data 10 de febrer de 2021, obliga a l’alcaldessa a retirar de la façana de l’Ajuntament els següents elements: “las bandera esteladas, lazos amarillos, pancartas y demàs símbolos partidistas”. Així mateix, l’acord de la Junta Electoral adverteix a l'alcaldessa que de no fer-ho en un termini de 48 hores “podría incurrir en delito de desobediencia a la autoridad”.

 

Aquest acord per unanimitat dels membres de la Junta Electoral de Lleida ha acceptat la denuncia presentada per l’entitat Impulso Ciudadano, presidida per José Domingo Domingo, fundador i antic diputat del partit Ciudadanos i fundador i líder de l’entitat Sociedad Civil Catalana.

 

A la façana de l'Ajuntament hi ha les pancartes i símbols següents: "Llibertat presos polítics. Free political prisioners and exiles", "No és No" (campanya contra la violència masclista), un llaç groc lluminós, "3 de desembre. Dia de la discapacitat" i una estelada. Tal i com es pot veure a la foto presentada amb la denuncia.

 

La denuncia d’Impulso Ciudadano va acompanyada d’una fotografia de la façana de l’Ajuntament i cal destacar que utilitzen el topònim castellà i no oficial de “Puigvert” en lloc de l'oficial Puigverd.

 

L’Ajuntament es veu obligat a remoure aquests elements, sota l’amenaça a l'alcaldessa de poder ser acusada d’un delicte en cas de no fer-ho: "bajo apercibimiento de poder incurrir en delito de desobediencia a la autoridad en caso de incumplimiento"

 

L’Ajuntament vol aclarir que aquest acord de la Junta Electoral de Lleida no afecta als edificis i habitatges particulars dels veïns i les veïnes de Puigverd de Lleida.

 

Recordar-vos que diumenge 14 de febrer hi ha eleccions al Parlament de Catalunya,  l’Ajuntament ha implantat una sèrie de mesures per tal de garantir que tots i totes pugueu votar de forma segura.

 

Puigverd de Lleida, 10 de febrer de 2021

Imatge que acompanya a la denuncia

(Imatge de Impulso Ciudadano, adjuntada a la denuncia)

Documents: