al contingut a la navegació Informació de contacte

Es duplica la recollida selectiva a Puigverd

El nou model de recollida i gestió de residus del Segrià dona resultats optimistes als 2 anys de la seva implantació

DIJOUS 13 AGOST 2020

Les dades de l’any 2019 de la generació i recollida de residus als municipis de Catalunya mostra com els veïns i les veïnes de Puigverd han fet un gran esforç per reciclar i separar correctament els residus que generen, així doncs, la fracció de residus corresponents a la recollida selectiva ha passat del 35% (2018) al 78,07% (2019) del total de residus.

L’Ajuntament fa una valoració molt positiva d’aquestes dades, que mostren el compromís dels puigverdins i les puigverdines amb la sostenibilitat i el medi ambient, però a la vegada aquestes també mostren que entre tots encara ho podem fer millor, tal i com ho diuen els números d’altres municipis del Segrià.

El treball conjunt dels veïns i veïnes i de l’equip del Porta a Porta del Segrià ha permès que Puigverd formi part del grup de municipis segrianencs i catalans amb major percentatge de recollida selectiva.

 

% de Recollida Selectiva del total de Residus Municipals. 2019

Kg de Recollida Selectiva per habitant durant l’any 2019

% de Fracció Resta del total de Residus Municipals. 2019

78,07%

203,17 kg

21,93%

 (Font: http://estadistiques.arc.cat/ARC/)

Aquest nou model de recollida amb dos anys de vida encara té molt camí per recórrer i per això és molt important la complicitat i la comunicació entre els veïns/es, l’Ajuntament, el Porta a Porta i el Consell Comarcal.