al contingut a la navegació Informació de contacte

Salut animal i control de la població de gats ferals

En marxa les actuacions d'esterilització i reintroducció

DIUMENGE 01 AGOST 2021

L'Ajuntament posa en marxa el Projecte CES per al control de les colònies de gats que s'han localitzat a diferents punts del terme municipal.

L'elevada població i reproducció de gats ferals que viuen en llibertat en diferents punts del terme municipal suposa un risc per a la salut dels propis animals, la salut de les persones i dificulta mantenir nets els espais urbans i de jocs infantils. Per tal d'evitar que aquesta situació es descontroli, l'Ajuntament i un grup de voluntaris/es han posat en marxa el Projecte de Captura, Esterilització i Solta (CES) de gats, d'acord amb la legislació de protecció dels animals.

L'objectiu central del Projecte és trobar un equilibri entre els drets dels animals i el benestar de la ciutadania, i l'eina per aconseguir-ho és mantenir un cens estable de les colònies mitjançant l’esterilització dels gats.

El dia 3 d'agost s'inicien les actuacions previstes al Projecte CES, aquestes seran:

  1. Deixar gàbies a les colònies per a la captura dels gats.
  2. Traslladar els gats capturats a un centre veterinari per a la seva esterilització.
  3. Reintroducció, solta, dels gats en colònies controlades.

L'èxit d'aquesta actuació requereix de la col·laboració de tota la ciutadania, així doncs, el grup de voluntaris/es i l'Ajuntament demanen que no es doni menjar  als gats i que es respectin els llocs de les colònies on hi hagi gàbies.

Si voleu formar part del grup de voluntariat de protecció dels animals del poble podeu contactar amb la regidora de Medi Ambient, Sandra Barberà (621 265 922), i/o amb el Grup Local de Protecció dels Animals de Puigverd (gruplocalpuigverd@gmail.com).

Informació sobre el Grup local de protecció dels animals i col·laboració com a gestor/a de colònies: díptic

Imatge d'una acció de captura, les gàbies estan sota dels teixits.