al contingut a la navegació Informació de contacte

Congelació de les taxes, impostos i preus municipals per a l'any 2021

La càrrega fiscal dels veïns i dels negocis s'adapta a la crisi de la COVID-19 i a la planificació de la despesa municipal

DILLUNS 09 NOVEMBRE 2020

Les ordenances fiscals per a l'any 2021 no s'han augmentat, d'acord amb la votació del ple del dia 2 de novembre de 2020.

Així doncs, durant l'any 2021, no hi haurà més pressió fiscal municipal sobre els veïns/es i els negocis del poble, i alhora es garantirà la qualitat dels serveis públics municipals.

L'Ajuntament ha avaluat els costos dels serveis i ha cregut oportú no incrementar les càrregues econòmiques de les famílies enmig de la crisi econòmica, de sortida incerta, provocada per la pandèmia de la COVID-19. 

Queden congelats l’Impost de Bens Immobles (IBI), l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i la resta de taxes i preus dels serveis públics, com poden ser l’aigua, el porta a porta, el cementiri, les entrades a les piscines, etc.

L’únic canvi ha estat la rebaixa del tipus de l’IBI de rústica, que es paga per les finques no urbanes. Una mesura que va en la línia dels acords del ple de donar suport al sector agrari, el qual travessa una profunda crisi que amenaça la supervivència de les explotacions petites i mitjanes.

Aquesta rebaixa, a més a més, també ha estat motivada pel fet que els pagesos no tenen accés a les línies d'ajuts pels efectes de econòmics de la COVID-19, però han vist com s'incrementaven els seus costos d'explotació per la compra i subministrament de materials sanitaris entre els seus treballadors per evitar els contagis; fet que es suma, a una llarga etapa de preus baixos dels productes agraris, que en molts casos no cobreixen costos, i les destrosses provocades per les inundacions de la tardor de l'any 2019 i el gener del 2020.

La modificació de les ordenances fiscals va comptar amb els vots favorables del grup Tots Fem Puigverd i l'abstenció dels grups municipals Junts x Puigverd i Alternativa x Puigverd.