al contingut a la navegació Informació de contacte

Comunicat: actuació municipal envers 9 gossos a la Serra

24 gossos de la partida de la Serra recollits i atesos des de l'any 2020

DIVENDRES 06 AGOST 2021

Comunicat de l'Ajuntament sobre l'estat d'uns gossos a la partida de la Serra

Arran d’unes acusacions poc acurades sobre la gestió d’uns gossos que generaven molèsties a la partida de la Serra, l’equip  de govern fa les següents precisions:

 

  • Des de l’any 2019, l’Ajuntament ha realitzat diverses intervencions envers la protecció de gossos abandonats i desatesos localitzats a finques de la partida de la Serra.

  • L’any 2020 es van recollir 9 gossos, que estaven abandonats i en un precari estat de salut, d’una parcel·la de la Serra. Aquests van ser traslladats i tractats a l’equipament municipal que hi ha al costat del cementiri, en una acció conjunta dels membres del Grup Local i l’Ajuntament. Finalment, 3 gossos van ser adoptats i els altres 6 portats a la canera comarcal, a càrrec del pressupost municipal.

  • L’any 2020 l’Ajuntament rep informacions que a una altra finca de la partida de la Serra hi havia un grup de 6 gossos que ocasionaven molèsties al veïnat. L’Ajuntament trasllada els animals a la canera comarcal (Centre d'Acollida d'Animals de Companyia del Segrià).

  • L’any 2021 l’Ajuntament torna a tenir queixes sobre uns altres gossos que hi ha a la finca del punt anterior, duu a terme les comprovacions corresponents i confirma que hi ha 9 gossos sense xip i no esterilitzats a un espai sense les garanties de seguretat corresponents.

  • L’Ajuntament al no poder contactar amb els propietaris de la finca anterior ho posa en coneixement dels Mossos d’Esquadra i aquests fan les intervencions corresponents per tal de localitzar el propietari. La qual cosa suposa una demora en poder accedir a la finca, revisar els gossos i traslladar els que no duien xip.

  • A data de 6 d’agost de 2021, 7 dels 9 gossos ja s’han dut a la canera comarcal a càrrec de l’Ajuntament, i els 2 restants s’hi portaran el dilluns 9 d’agost. L’Ajuntament ha iniciat l’expedient per exigir responsabilitats al propietari, d’acord amb la legislació vigent.

En 2 anys l’Ajuntament ha hagut de fer-se càrrec de 24 gossos només en aquestes dues finques de la Serra.

En 2 anys l’Ajuntament ha hagut de fer-se càrrec de 24 gossos només en aquestes dues finques de la Serra. A aquestes actuacions cal sumar-hi totes les altres dutes a terme en l’àmbit de gossos i gats perduts i abandonats arreu del terme municipal, amb la col·laboració inestimable dels veïns/es del Grup Local de Protecció dels Animals.

 

L’equip de govern, com sempre, queda a la disposició de tots els veïns i veïnes del poble per afrontar, de la millor manera possible, el difícil equilibri entre els drets dels animals, la responsabilitat dels propietaris d’animals de companyia i els espais urbans segurs i saludables

 

Ajuntament de  Puigverd de Lleida 

6 d’agost de 2021 

 

Us animem a col·laborar amb el Grup Local de Protecció dels Animals de Puigverd de Lleida i que trameteu les vostres inquietuds, propostes i queixes a l’Ajuntament: