al contingut a la navegació Informació de contacte

Balanç de la programació cultural que ha substituït la Festa Major

7 activitats musicals en 5 setmanes d’estiu, la cultura és segura i essencial

DIVENDRES 13 NOVEMBRE 2020

Suu, Cesk Freixas, Pavvla, Amics, Disco per Xics, Walkin’ Roots i la Cobla 11 de Setembre van amenitzar les nits i tardes d’estiu, fent possible que els puigverdins i les puigverdines gaudissin de la música en directe, tant enyorada durant el confinament.

900 assistents varen omplir les activitats musicals, familiars i culturals que substituïen a la Festa Major de Juliol 2020, cancel·lada per la COVID-19.

L’objectiu d'aquesta programació era el mateix que té la festa major, ser un punt de trobada de la gent del poble on es pugui desconnectar dels problemes i de les angoixes del dia a dia, més enllà dels actes en si mateixos.

El nombre d’assistents, tal i com diu la regidora de Festes, permet fer un balanç positiu de cinc caps de setmana d’activitats culturals, tenint en compte les limitacions als aforaments imposades pel Govern en el marc de la lluita contra la COVID-19. Així doncs, Suu, Cesk Freixas, Pavvla, Amics, Disco per Xics, On són les dones músiques i la Cobla 11 de Setembre han ocupat els escenaris del poble.

Aquestes 7 activitats culturals a l’aire lliure han fet possible apropar diferents estils i projectes musicals als veïns i les veïnes, que les han pogut gaudir en els excel·lents auditoris que són les places del nostre poble.

En el marc de la nova proposta cultural, el Festival Viliams Culture, el públic va poder connectar amb les veus, la música i la diversitat de gèneres i propostes de Suu, Cesk Freixas, Pavvla i Amics. Quatre referents musicals del nostre país, tant en actuacions en directe com en d’altres formats.

Els nens, les nenes i les famílies també van poder passar-s’ho bé amb Disco per Xics, que els va oferir música, ball i disbauxa amb un espectacle que va omplir la Plaça Major.

La força creadora de les dones en el món musical i les sardanes també van tenir el seu protagonisme als actes de l’11 de setembre, Diada nacional de Catalunya. A la vigília, el grup Walkin’ Roots va conduir l’espectacle musical On són les dones músiques; i, el mateix 11 de setembre, els instruments de la Cobla 11 de Setembre van acompanyar la ballada de sardanes a la Plaça Catalunya.

 

Els 4 mesos de confinament per la COVID-19, i una segona onada estiuenca del virus al Segrià, no havien de ser un impediment a la felicitat dels puigverdins i les puigverdines i que aquests tinguessin accés a una cultura segura

L’Ajuntament disposava de gairebé tot el pressupost de festes (52.000€), ja que en el que portàvem d’any 2020 només s'ha pogut celebrar els Reis i el Carnestoltes. Just després va aparèixer el virus que ens ha fet canviar tantes coses a la nostra vida.

Durant el confinament, al poble, "vam poder apreciar l’essencial que és la cultura, per això es va creure necessari tirar endavant la creació del “Viliams Culture”, una proposta que aportava cultura segura i de qualitat a les veïnes i veïns del poble".

Despeses de la programació d'estiu

 • Pressupost 2020: despeses per festa major i populars: 53.200€
 • Cost total de les activitats culturals de l’estiu: 31.322,23

Assistència als actes de l'estiu

Cal recordar, que totes les activitats tenien un aforament molt limitat per les mesures sanitàries per a combatre la COVID-19, fet que va restringir el número de veïns i veïnes que podien assistir-hi.

 1. Suu: més de 250 persones / Llar Social
 2. Cesk Freixas: 160 persones /Plaça
 3. Pavvla: 132 persones /Plaça
 4. Amics: 80 persones/Placeta
 5. Disco per Xics: 150 /Plaça
 6. On són les dones músiques: 80 /Placeta
 7. Ballada de sardanes amb la Cobla 11 de setembre: 50 persones/Placeta
 • Tots els actes de música i teatre: 902 assistents
 • Viliams Culture: 542 assistents