al contingut a la navegació Informació de contacte

Ajut de 370.000 euros per reconvertir la Llar Social en un centre cívic i serveis a l’empresa.

Un projecte que té la voluntat de ser un punt de trobada de totes les iniciatives i activitats que poden millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, i obert a projectes i experiències per al desenvolupament del món rural.

DIMARTS 04 AGOST 2020

La Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 (veure nota), ha concedit una subvenció del 85% al pressupost del projecte municipal per a la  construcció d’un centre cívic a l’actual Llar Social i la urbanització/enjardinament del solar no edificat.

Aquesta infraestructura estratègica per al poble , al costat de l’escola, l'escola de música i la llar d’infants, pal·liarà un dèficit crònic d’espais per a la cultura, les entitats, els serveis socials, la formació i la creació d’empreses. També permet urbanitzar i dignificar “Les Muntanyetes”.

El Centre Cívic, per l'equip de govern, vol ser un espai de trobada cultural, econòmic i de totes aquelles activitats per a millorar la qualitat de vida dels puigverdins i puigverdines, un espai on transmetre i compartir coneixements, essent en ell mateix el reflex d'un poble que vol estar entre els pioners del desenvolupament del món rural.

D’acord amb l’evolució de l’obra i el disseny final s’optarà a participar en d’altres línies de subvencions.

Justificació del projecte i de la sol·licitud de subvenció

  • El perquè d’aquest centre de serveis i d’activitats:

Si l’esport té el seu centre de serveis i d’activitats al complex de les piscines i al camp de futbol, aquest equipament ha de ser el centre d’activitats per a la cultura, l’escola, les famílies, la formació, els joves, els nens i les nenes amb edat escolar i la creació d’empreses.

  • Les raons per escollir aquests terrenys i edificis municipals:

- La seva ubicació al centre de la zona escolar, que permet donar servei als alumnes i les famílies de la llar d'infants, de l'escola i de l'escola de música.

-  Estar a l’interior del casc urbà, dona seguretat al dia i a la nit i donarà vida als carrers durant l’hivern.

- Té fàcil accés a peu i amb vehicle als principals carrers i vials i està al costat de les parades de  bus.

- És una finca prou gran per poder realitzar activitats tant a l’interior de l’edifici com a l’aire lliure.

  • Quins serveis es volen oferir:

Un procés participatiu conjunt de l’Ajuntament, l’escola, les entitats i els veïnatge haurà de definir els usos i la distribució dels espais. La previsió és ubicar-hi:

la biblioteca, despatxos per a les entitats, sala d’exposicions, espais de coworking i creació d’empreses i sales dignes per a cursos de formació, xerrades, reunions i activitats escolars i extraescolars. S’estudiarà traslladar-hi la llar de jubilats, actualment té uns elevats costos de lloguer i manteniment.

  • Desglossament del pressupost previst i la subvenció del PUOSC

Obra

Pressupost

de l’obra

%

subvenció

Subvenció concedida

Any obres

Ampliació del centre cívic i reurbanització de la plaça del Centre Cívic

292.263,21 €

85,54%

250.000,00€

2022

Ampliació del centre cívic i xarxes de serveis bàsics soterrades a la plaça del Centre Cívic

140.189,57€

85,60%

120.000,00€

2021

Total

432.452,78€

85,55%

370.000,00€

 

Nota. El PUOSC és la línea de subvencions del Govern de Catalunya específica per a les inversions dels municipis de Catalunya, amb l’objectiu de cooperar en el finançament de les obres i serveis de competència municipal, aquest Pla no havia estat convocat en les dues darreres legislatures.

Galeria d'imatges