al contingut a la navegació Informació de contacte

Aclariments / Faqs a les restriccions per la covid19 al Segrià (Puigverd) de 18 de juliol

Què podem i no podem fer a Puigverd de Lleida durant l'aplicació de les restriccions decretades per la Generalitat el 18 de juliol de 2020

DILLUNS 20 JULIOL 2020

Enllaç al document: aclariments/Faqs a les restriccions als municipis del Segrià (Puigverd) de 18 de juliol

Criteris d’aplicació de les mesures restrictives per la COVID-19 a Catalunya El Decret llei 27/2020, de 13 de juliol, de modificació de la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública, i d'adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19, estableix les mesures de limitació a l'activitat, el desplaçament de les persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials, en els casos d’aquests brots.

Aquestes resolucions inclouen prohibicions, limitacions i recomanacions en les activitats i la mobilitat. A continuació, es determinen els criteris interpretatius d’aquestes mesures donant resposta a les preguntes relacionades amb la seva aplicació, tenint en compte el que estableix la normativa.

 1. Puigverd està confinat?

Estrictament no hi ha confinament, però es recomana no sortir dels domicilis i evitar aquells desplaçaments que no siguin essencials. Es permet anar a comprar aliments i d’altres productes, anar a serveis essencials, desplaçar-se a centres sanitaris (si és necessari), anar als centres de treball quan no es pugui teletreballar, assistir persones dependents i fer gestions inajornables.

 1. Es pot fer esport?

Sí, la normativa recull específicament l’activitat física esportiva i de lleure individualment o amb el grup de convivència habitual (que serà d’un màxim de 10 persones), i sempre amb el menor nombre de persones possible per reduir el risc de contagi.

 1. Quines mesures cal aplicar en l’obertura de serveis, comerços?

Cal garantir el manteniment de les distàncies de seguretat per evitar les aglomeracions tant a l‘interior dels establiments com als accessos, fer ús de mascareta, mantenir la higiene de les mans i complir la resta de mesures de seguretat que s’hi apliquin.

 

 1. Hi haurà mercat el dimecres?

Sí, perquè no està restringida la seva activitat, però cal respectar les mesures de seguretat, garantint les distàncies de seguretat d’1,5 metres entre persones i de 2,5 m2 de superfície per persona, així com la higiene de mans i l’ús de mascareta.

 

 1. Es poden realitzar serveis amb contacte personal proper, com les perruqueries i altres similars?

Només es poden fer serveis amb contacte personal proper en el cas de servei essencial, d’emergència o situació crítica. En aquests casos la prestació s'ha de fer evitant el contacte físic amb els clients, sempre que sigui possible, o limitant-lo al màxim. Es poden incloure en aquests casos tots aquells que impliquin l‘assistència a persones per criteri d’higiene i cura personal, incloent-hi les activitats de perruqueria i serveis terapèutics com massatgistes, osteopatia, quiropràctica o similars.

 

 1. Es permeten els serveis de suport a persones amb discapacitats que comportin contacte personal?

Sí, qualsevol servei de suport o assistència a persones amb discapacitat o dependència està permès, tot i que comporti contacte personal, i sempre mantenint totes les mesures de seguretat.

 

 1. Poden obrir les piscines municipals?

Es permet l’obertura de les piscines si l’Ajuntament considera necessari el seu ús preventiu dels efectes de la calor sobre la població, amb registre dels assistents i la resta de mesures de seguretat previstes al pla sectorial d’esports. A Puigverd restaran obertes fins a nou avís.

 

 1. Els casals d’estiu, colònies i activitats esportives es poden continuar fent a instal·lacions esportives o piscines?

Sí, però només poden obrir per a aquesta activitat i han de tancar després, només poden accedir-hi les persones vinculades a aquestes activitats.

 1. La biblioteca estarà oberta?

Aquesta setmana, del 20 al 24 de juliol, romandrà oberta per fer serveis de préstec i recollida de documents.

 1. Es poden fer celebracions religioses?

Sí, sempre i quan es mantinguin les distàncies de seguretat i les mesures de prevenció.

 1. Estarà oberta la Llar de Jubilats?

Sí, amb horari de 10:00 – 13:00 i de 18:00 – 20:00 mantenint les mesures de seguretat i sobretot ús obligatori de mascareta.

 

 

Data del document: 18 de juliol de 2020